Zandtekenares Gerrie Hondius door Hans van Gils

Literatuur, animatie, theater van het Zand

 

Zand in de Literatuur

Zaterdagavond 14 maart is de traditionele afsluiting van de Boekenweek, met het Boekenbal voor Lezers. Dit jaar wordt dat feest georganiseerd door Kleine Revolutie Producties, in De Lichtfabriek in Haarlem. Op verzoek van de organisatie ga ik zandtekenen naast Gustaaf Peek, die een hoofdstuk voorleest uit zijn erotische bestseller Godin, held, die op de shortlist voor de Librisprijs staat. Dat belooft wat!

Er is nog veeeeel meer te beleven die avond, want er wordt groots uitgepakt. En: er zijn nog kaarten! Komt allen, dus.

Voor meer informatie en kaartverkoop, klik HIER.

 

 

Zand op het Holland Animation Film Festival

Niet zo Hollands als de naam doet vermoeden, want het HAFF bestaat al dertig jaar, en is uitgegroeid tot een van de grootste internationale animatiefestivals ter wereld.

Het is daarom een eer dat mijn zandanimatie De Hondentango is geselecteerd voor deelname, en van 18 t/m 22 maart in Utrecht te zien zal zijn op grote bioscoopschermen.

Woensdagavond 18 maart is de Officiële Opening, en worden ook de nominaties bekend gemaakt. Er zijn dus prijzen te winnen – waaronder een publieksprijs. Spannend!

Intussen kunt u De Hondentango ook gewoon bekijken door HIER te klikken.

Voor meer informatie over het HAFF, klik HIER.

Waff.

 

Zandconcert op zaterdag 18 april

Ik praat een beetje voor mijn beurt, want het nieuwe promotiefilmpje is nog niet af. Daar kom ik later op terug, maar zet u zaterdag 18 april vast in uw agenda. Dan is er weer een brandnieuw Zandconcert met concertpianist Martijn Smits, in Buitenveldert dit keer, en wel in het

Huis van de Wijk Buitenveldert
A.J. Ernststraat 112 (t.o het Gelderlandplein)
1082 LP Amsterdam.

Aanvang: 20.30 uur
Toegang: € 7,50

Tot dan! Of boek ons in uw eigen theater: klik HIER.

 

 

Zandsprookjes met meesterverteller
Willem de Ridder

Wist u al dat ik ook samenwerk met meesterverteller Willem de Ridder? Nee? Dan weet u het nu! De eerste aanvragen voor geïllustreerde zandsprookjes komen al binnen, en ik kan ze van harte bij u aanbevelen. Willem vertelt zonder moeite een avondvullend sprookje voor een muisstille zaal die zich geen ogenblik verveelt. En dan mag ik daar met mijn zand nog plaatjes bij tekenen ook.

Om een zandsprookje te boeken, klik HIER.

 

Zandfoto’s

Een man die al onze Zandconcerten tot nu toe bezocht, is fotograaf Hans van Gils. Gefascineerd door de combinatie van strooizand, strijklicht en theatrale portretten blijft hij terugkomen – en dat levert alsmaar meer mooie plaatjes op. Boven aan deze nieuwsbrief vindt u er alvast één, en geheid dat er meer zullen volgen. Volg die man.