Eendensoep

EENDENSOEP is een voorstelling van zandtekenares Gerrie Hondius en concertpianist Martijn Smits.
De voorstelling wordt gespeeld in twee versies: voor het hele gezin óf voor volwassenen.
Beide voorstellingen duren ongeveer een uur, zonder pauze. Als je oud genoeg bent, kun je ze allebei zien!

Speciaal voor De Stripdagen Haarlem ontwikkelden Gerrie Hondius en Martijn Smits een hele nieuwe voorstelling: EENDENSOEP.

Gerrie Hondius debuteerde als zandtekenares in de Philharmonie, bij de opening van de Stripdagen Haarlem 2012. Sinds begin 2015 heeft ze samen met concertpianist  Martijn Smits een reeks voorstellingen gemaakt onder de noemer De Zandconcerten, telkens met andere thema’s en gasten. Eendensoep is het eerste zandconcert dat een doorlopend verhaal vertelt, gebaseerd op een stripverhaal dat Hondius tekende in 2009.  

EENDENSOEP is een onafhankelijke productie die te boeken is bij de makers zelf. Maak zelf een inschatting of uw theaterpubliek vooral uit gezinnen of volwassenen bestaat, of informeer naar onze combinatiedeal: een matinée voor het hele gezin, en een ongecensureerde avondvoorstelling voor volwassenen, samen voor een aantrekkelijke prijs.

Interesse? Neem CONTACT met ons op.
Gerrie Hondius, 06 – 4155 6663

Eendensoep Adult ws Eendensoep Familie ws

 

 

 

 

 

 

 

 

 

omslag origineel Eendensoep
Voorkant van het oorspronkelijke stripverhaal Eendensoep. Getekend in 2009 en in eigen beheer uitgegeven ter gelegenheid van de Stripdagen Haarlem 2014.

 

Extra informatie voor de fans: Het oorspronkelijke verhaal Eendensoep kwam tot stand in 2009, toen Gerrie Hondius nog vooral striptekenaar was. Op 3 en 4 oktober van dat jaar deed ze mee aan de 24-hour-comic-challenge in stripwinkel Lambiek in Amsterdam. Ze had veel inspiratie en heeft 24 uur non-stop doorgewerkt, resulterend in 24 pagina’s. De originelen zijn getekend op A3-formaat, en ter plekke met de hand ingekleurd. Toen Hondius het verhaal later nog eens nalas, was ze verrast over de kwaliteit, en besloot het ter gelegenheid van de Stripdagen Haarlem 2014 in eigen beheer uit te geven. Ze verkocht het toen aan haar stripkraampje in de Philharmonie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eend
Gerrie Hondius met haar eigen eend

Overigens had Gerrie Hondius in 2009, het jaar waarin Eendensoep tot stand kwam, nog geen flauw benul van eenden, noch de wens om zelf eenden te houden. Maar soms loopt de kunst vooruit op de werkelijkheid. Gerrie is erg happy met de eenden in haar achtertuin.

 

 

 

 

 

 

 

Was u eigenlijk op zoek naar een recept toen u op deze pagina terecht kwam? Hier is er een:

Eendensoep met port Ingrediënten: 1 kleine wilde ( als het niet anders kan een tamme ) eend, bloem, 30 gr boter, 1 ui, 3 wortels, takje peterselie, 1 kleine prei, 1 takje selderij, 2 glazen port, 1 l water, zout, peper.

Bereidingswijze

Snijd de eend in kleine stukken en haal deze door de bloem, zo ook de lever. Snipper de ui en fruit hem in de boter goudgeel, voeg de stukken eend toe en laat die aan alle kanten mooi bruin bakken. Voeg nu de groenten toe, de helft van het water en een glaasje port en laat alles met gesloten deksel ongeveer 2 uur trekken. Neem het vlees uit de pan, ontdoe de stukken van vel en botten en haal het vlees door de vleesmolen. Zeef de soep, voeg de rest van het water en het tweede glaasje port erbij en tenslotte het gemalen eendvlees. Maak de soep op smaak af met peper en zout.

Serveertips

Serveer hierbij stokbrood uit de oven.

Bron: Smulweb.

Laat een reactie achter