Zandconcerten

Zelf een Zandconcert met zandtekenares Gerrie Hondius meemaken? Dat kan! Samen met concertpianist Martijn Smits treedt zij op waar zij geboekt wordt, en dat kan ook bij u in de buurt zijn.

Wat is een zandconcert? Bekijk hier:

DE TRAILER (klik!)

Nieuwe data voor Zandconcerten:

 

21 januari 2017: Theater Klif 12, Klif 12, Den Hoorn, Texel.
Tickets verkrijgbaar via http://www.klif12.nl/agenda/de-zandconcerten/

Zelf een Zandconcert boeken? Dat kan ook, desgewenst geheel op maat gemaakt bij uw thema. Vul het contactformulier van deze site in.

Wat is een zandconcert? Bekijk hier:

DE TRAILER (klik!)

Lees hieronder een greep uit de reacties van ons publiek:

“Wat een prachtige, overweldigende en magische voorstelling! Dit is nu zoiets dat je gezien moet hebben. Zelfs ik was er stil van…”
Lilian Blom, schrijfster

“Owowowowo wat was het mooi!! En leuk en fris en spannend en betoverend. En knap ook. Echt een verrassende goeie avond. Weg van de wereld en ín jullie spel van zwart en wit en grijstinten.”
Mylou Frencken, cabaretière

“Geweldig! Ik ben blij dat ik geweest ben.”
Ernst Noorman, ambassadeur

“Ik heb gebiologeerd naar het scherm gekeken en geluisterd. Ik zat echt in de voorstelling en de verhalen. Gerrie heeft de techniek van het zandtekenen heel goed in de vingers. Kortom een prachtige voorstelling, die het verdient veel publiek te krijgen. ”
Prof. Dr. P. B. M. Robben

“Wat goed en leuk en inspirerend! Dit  moet tot iets moois leiden.”
Frénk van der Linden, journalist/presentator

“Wij hebben een fantastische avond gehad gisteren! Het was super: goede switch tussen ingestudeerde en geimproviseerde acts. Ik zal zeker mensen attenderen op jullie volgende voorstelling.”
Greetje Kreul, HRM Nederlandse Opera
“Wij hebben erg genoten van jullie leuke, mooie , fascinerende, kunstzinnige voorstelling in het Betty Asfalt complex! Wouw wat stond je daar te spetteren en straalde het plezier van je af!! En liet je al je kunsten zien. Heel knap en bijzonder!!”
H. W. Klaassen, GGZ

En voor de liefhebbers van radio bevelen we van harte de uitzending aan van Zondagsgasten, met Andrea van Pol:

http://www.rtvnh.nl/gemist/radio/505/213750/zondag+18+januari+2015+-+11%253A00

flyer zandconcerten
flyer zandconcerten betty asfalt

 

 

De Zandconcerten

met Concertpianist Martijn Smits en Zandtekenares Gerrie Hondius.

Martijn en Gerrie ontmoetten elkaar in 1991 in Groningen, toen ze allebei nog dachten dat ze cabaretier zouden worden.
Inmiddels is Martijn werkzaam als huisarts en concertpianist, en bovendien vader van 3 kinderen.
Gerrie bewandelde een pad van cabaret naar strips naar poëzie naar literatuur naar beeldende kunst en strandde bij het zandtekenen – een medium waarin zij al haar kunsten kan combineren in live uitgevoerde beeldvertellingen.

Hoewel Martijn en Gerrie sinds 1991 meermaals een samenwerking overwogen, kwam die nooit eerder tot stand. Totdat Martijn Gerrie zag zandtekenen op muziek, en plotseling de reikwijdte van hun onbegrensde gezamenlijke mogelijkheden voor zich zag. Gerrie liet zich graag overhalen.

De Zandconcerten zijn het product  van een jarenlange wederzijdse bewondering waaraan een nieuwe vonk werd toegevoegd. Martijn en Gerrie inspireren elkaar, verrassen elkaar, dagen elkaar uit. De weg ligt open naar schoonheid, verwondering, ontroering, en ook naar humor en puur plezier – en dit is pas het begin.

Iedere voorstelling is een uniek avontuur, nooit eerder beleefd, en naderhand nooit meer te herhalen.  Voeding voor de ziel en de zintuigen.

Laat een reactie achter