Première van Varenka op Oerol, Terschelling

Gerrie Hondius en haar Verheffers-Varenka-publiciteitsfoto LORESOp vrijdag 9 juni 2017 beleeft de uitgebreide theaterversie van het Russische sprookje Varenka haar première tijdens Oerol op Terschelling. Voor deze voorstelling bewerkte ik het verhaal, dat ik zowel ga vertellen als zandtekenen. De voorstelling speelt in het intieme Westend-Theater, eigenlijk een filmtheatertje in Tuschinski-sfeer, en wordt omlijst door een visueel veranderend decor, ontworpen en gemaakt door Aart Kramer en Irina Filtzer. Zij maakten voor Oerol al eerder een audio-visueel sprookje, met veel succes. Helemaal schitterend wordt de voorstelling door de speciaal voor Varenka gearrangeerde Russische vioolcomposities van ondermeer Shostakovitch, Stravinsky en Rachmaninov, gespeeld door Suzanne Groot en Maria Eldering, in Haarlem wereldberoemd als de Haarlemse Viooldiva’s.

De kaartverkoop is al begonnen! Lees hieronder meer.

Locatie, speeltijden, kaartverkoop en zelfverkoop

WAAR: Westend Theater, raadhuisstraat 2, West-Terschelling

WANNEER: Van 9 – 18 juni 2017, driemaal daags (m.u.v. 14 juni)

HOE LAAT: Om 16.00, 18.00 en 20.00 uur

KAARTVERKOOP: Klik op deze LINK en kies uit de alfabet-balk de G van Gerrie. Ook voor meer informatie.

ZELFVERKOOP: Nog vóór ik de moeite nam om dit nieuwsbericht op te stellen kregen de media er al lucht van: hier gebeurt iets moois, dit wil je zien. Waar kunt u ons aantreffen, behalve in het theater?

1. In de meest recente HAARLEMse stadsglossy, interview met Gerrie Hondius
2. Op radio 5, maandag 29 mei a.s., kort interview met Bert Kranenbarg
3. In het Haarlems Dagblad van 7 juni a.s., rubriek Heilig Vuur, interview met Suzanne Groot en Maria Eldering
4. In de Talkshow van George en Eran op de Westerkeyn, Terschelling. Vrijdag 9 juni, van 10.30 – 12.00 uur
5. In Opium Radio, live vanuit café De Rustende Jager, Formerum, Terschelling. Muziek van Suzanne en Maria, interview met Gerrie. Dinsdag 13 juni, van 22.30 – 00.00 uur