Nu te boeken: Fay Lovsky met zandtekenares Gerrie Hondius

Al tijdens de eerste repetitie was het helder, zegt Gerrie: ‘dit klopt, dit willen we vaker gaan doen met elkaar’. Bij de première in het Concertgebouw Amsterdam wordt dat bevestigd door het publiek, dat na de voorstelling aan Fay en Gerrie gaat uitleggen waarom zij echt samen op een podium horen, en hoe vanzelfsprekend zij elkaar aanvullen: allebei multitalenten, allebei makers van mooie dingen, allebei een cartooneske inslag. Het concert wordt beloond met een staande ovatie, die nog eens wordt herhaald na de toegift.

Fay Lovsky is een muzikaal instituut op zichzelf: een enorme staat van dienst, een helder, flexibel stemgeluid, mooie teksten met eigenheid en humor, en ze bespeelt tenminste 18 instrumenten. In dit concert zijn dat vooral de gitaar en de theremin, maar daar maakte Fay een orkestband bij waarop ze alle éxtra instrumenten ook zelf inspeelde. Lovsky verwierf bekendheid met haar kersthit Christmas was a friend of mine (1981), won een Gouden Harp (2000), speelde in diverse theaterproducties en werkte ondermeer samen met Bram Vermeulen en Henny Vrienten.
Gerrie Hondius zag Fay Lovsky voor het eerst tijdens een CJP-concert in de sporthal van Oost-Souburg (1983), en is sindsdien een fan van haar werk gebleven.
Ze onmoetten elkaar voor het eerst in 2009, toen zij beiden deelnamen aan het radioprogramma Cappuccino, waarin Hondius werd geïnterviewd over haar stripboek Ik ben God, en Lovsky met haar band de livemuziek verzorgde. Na het interview kwam Fay naar Gerrie toe, om te vertellen ‘dat ze een fan was van haar werk’. Het leek wel de omgekeerde wereld.

Het concert van Fay Lovsky en Gerrie Hondius is nu via deze website te boeken. Voor meer informatie, ga naar de contactpagina.

PHOTO-2018-06-02-01-40-48