Mattheus Liefde, speellijst

wat is Mattheus Liefde?

Mattheus Liefde is een muzikale voorstelling van zandtekenares Gerrie Hondius, met zangeres Mylou Frencken en de topviolisten Suzanne Groot en Maria Eldering.

Vier talenten bundelen hun krachten en onderzoeken Johann Sebastian Bachs Matthäus Passion met hun eigen creativiteit: zandtekenares/schrijfster Gerrie Hondius en tekstdichter/zangeres Mylou Frencken werken samen met violisten Suzanne Groot en Maria Eldering aan hun eigen opgefriste versie van vijf kwartier zang, vioolmuziek, vertellingen en zandtekeningen, – en dat alles met nieuw Nederlands tekstmateriaal.

Mattheus Liefde is een caleidoscopische voorstelling geworden waarin niet alleen het oorspronkelijke lijdensverhaal van Jezus wordt verteld, maar ook dat van allerlei Jezussen en Judassen uit de geschiedenis.

De liefde voor Bachs muziek is hierbij een blijvende inspiratie, maar pas op: niets blijft heilig.

Een jaar geleden beperkte deze productie zich tot een aantal huiskamers, waarin wij nochtans velen konden verwarmen en ontroeren. Dit jaar werken wij hard aan de officiële première. Met de medewerking van zangleraar Ronald Klekamp en regisseur Pieter Tiddens kunt u rekenen op de verbeterde versie 2020.

beperkt plaats!

onze complete speellijst voor 2020:

14 en 15 maart 2020: West-End Theater, West-Terschelling
voor kaarten, klik HIER.

28 maart 2020: Het Kerkhuys, Spanbroek
voor kaarten, klik HIER.

9 april 2020: De Philharmonie, Haarlem (première)
voor kaarten, klik HIER.

Goede Vrijdag 10 april 2020: Betty Asfalt Complex
voor kaarten, klik HIER.

boek Mattheus Liefde voor 2021

het mooie van de Mattheus is: hij komt ieder jaar weer terug. Maar de tijd vliegt, en de ‘gewone’ Mattheussen vliegen ons om de oren. Wilt u deze bijzondere verfrissende versie volgend jaar in uw theater? Neem dan nu contact op met Bureau van Dam.
Suzanne Groot, Mylou Frencken, Gerrie Hondius, Maria Eldering